elefant.ro

Postare prezentată

Invitatie la vals - Citate

"Nu mai am putere sa vreau." "Se sinucide cineva ajuns în vîrful piramidei sociale dupa ce a gasit cheia care descuie usa t...

13 octombrie 2011

Susan Eloise Hinton

Susan Eloise Hinton  (nascuta pe 22 iulie 1948) este o scriitoare de origine americana, foarte cunoscuta pentru romanul "The outsiders".
Inca din anii adolescentii, Hinton a devenit un nume cunoscut ca autoare a primului si celui mai popular roman al sau "The Outsiders", publicat in anii '60 in Oklahoma. A inceput sa scrie in 1965.
Cartea a fost inspirata de doua gasti rivale din scoala ei. Cand s-a publicat, s-a vandut in peste 14 milioane de copii, si inca in prezent se mai vand o jumatate de milion de copii anual.
Editorul sau a sfatuit-o sa-si foloseasca initialele in locul numelui astfel incat peimele comentarii ale cartii date de catre barbati sa nu fie discriminatorii. Dupa succesul cu pruimul sau roman, Hinton a continuat sa scrie sub acelasi nume. In prezent ea locuieste in Tusla alaturi de sotul sau David Inhofe, un inginer software cu care s-a casatorit in vara anului 1970. In August 1983 au devenit parintii lui Nicolas david Inhofe, care a lucrat la efectele speciale din filmul Ice Age: The Meltdown.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cele mai populare postari din ultima saptamana...