10 februarie 2012

Michael Crichton

John Michael Crichton, M.D., (n. 23 octombrie 1942 – 4 noiembrie 2008) a fost un autor, medic, producător de film, regizor de film si televiziune, romancier si scriitor de literatură science fiction si horror american. Cărtile sale s-au vândut în peste 150 milioane de exemplare în lumea întreagă. În lucrările sale, bazate în general pe actiune, se fac referiri masive la tehnologie, medicină
Si Stiintă. Multe din romanele sale alunecă din prezent spre un viitor apropiat având numeroase conotatii medicale si stiintifice, imaginând situatii foarte probabile, generate de posibilitătile reale tehnologice si stiintifice ale momentului, respectiv avertizând de posibilele consecinte ale alunecării necontrolate într-o directie sau alta.
Michael Crichton este autorul următoarelor romane, toate devenite best-seller-uri, The Andromeda Strain, Congo, Disclosure, Rising Sun, Timeline, State of Fear, Prey, and Next. În calitate de realizator de televiziune, Crichton a fost creatorul seriilor dedicate medicinei, devenite foarte populare în Statele Unite, ER, dar faima si-a dobândit-o ca autor al romanelor Jurassic Park si al continuării acestuia The Lost World, ambele ecranizate în filme, care au creat venituri substantiale, respectiv au dus la realizarea unei intreprinderi de tip franchise. Ultima sa carte publicată a fost romanul Next (Următorul). Următorul proiect, pregătit pentru 2009, a rămas neterminat - Michael Crichton a fost învins de cancer în noiembrie 2008, la vârsta de 66 de ani.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cele mai populare postari din ultima saptamana...