Este cel mai bun ghid turistic pe care l-am citit. Asta se datoreaza poate si faptului ca e singurul pe care l-am citit pana acum.
L-am cumparat de la un targ de carti prin primavara pentru ca mi-a atras atentia numele multelui atat de indragit de un un prieten de-al meu din Piatra Neamt. Imi tot spunea cu ani in urma cat de dragut e acolo. Imi trimitea tot timpul poze incat m-a facut sa visez la acel munte si sa-mi doresc foarte tare sa ajung acolo. Si iata ca am ajuns, in urma cu doua saptamani, in timp ce citeam acest ghid, am pornit spre el. A fost o motivatie in plus sa -l citesc cat mai repede.
Mi-a placut enorm, desi nu este numai ghid ci si o descriere poetica a peisajelor si traseelor de acolo.
Pe mine una m-a captivat si mi-a dezvaluit atat de multe detalii pe care nu le-as fi observat probabil daca doar vizitam zona si atat.
Am aflat ca multi scriitori au vizitat acest munte magnific din Carpatii Orientali, si mai mult ca sigur s-au inspirat in operele sale din privelistile de acolo (Calistrat Hogas, Mihai Eminescu).
Daca aveti ocazia sa vizitati muntele, vi-l recomand cu multa caldura, este de-a dreptul minunat. La bazele lui se afla lacul Bicazului, care se poate observa de pe culmea muntelui, de-a lungul traseelor se pot observa diverse roci si pietre care are fiecare in parte o denumire si legenda. Nici eu nu le-am aflat pe toate, dar astept cu entuziasm sa ma mai intorc acolo sa mai fac cateva trasee.
Am reusit sa fac doua trasee aproape complete si sunt mandra de acest oobiectiv atins. Dar mai am cateva pe care imi doresc sa le fac.
Daca ajungeti prin zona in perioada aceasta, adica august-septembrie, veti gasi si cateva surprize pe drum. La ce surprize ma refer? Bineinteles nu la animalele fioroase :D pe care doamne ajuta nu le-am intalnit nici eu, desi eram un pic speriata de eventualitatea in care as fi dat nas in nas cu un urs sau ras. Ma refer la fructele padurii, gen: fragi, zmeura si afine.
V-am starnit curiozitatea? Daca nu ma credeti pe cuvant atunci cautati acesti ghid si cititi-l. Veti afla si marturia altei persoane. Am o stima deosebita fata de domnul doctor Iacomi, cel care a scris aceasta carte, dar mai mult de atat a depus eforturi uriase pentru a promova acest munte.
In speranta ca v-am starnit curiozitatea va las sa-mi impartasiti si voi daca aveti aceleasi sentimente sau altele fata de aceasta carte. Daca stiti alte ghiduri de genul, despre munti sau alte atractii turistice naturale din Romania va rog sa imi lasati si mie un comentariu cu numele lor. Tare mi-as dori sa mai citesc lectura de acest gen.
Lectura placuta!
"Majoritatea oamenilor îşi întrebuinţează cea mai mare parte din timp ca să trăiască, şi puţina libertate care le mai rămâne îi înspăimântă atât de tare, încât fac tot ce le stă în putinţă ca să scape de ea." (Suferințele tânărului Werther - Goethe)
Postare prezentată
Invitatie la vals - Citate
"Nu mai am putere sa vreau." "Se sinucide cineva ajuns în vîrful piramidei sociale dupa ce a gasit cheia care descuie usa t...
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Cele mai populare postari din ultima saptamana...
-
In seara in care avea loc un mare bal la Palat, Puiu Faranga, o ucide pe sotia sa, Madeleine, aparent fara niciun motiv. Tatal sau, Pol...
-
Povestea începe la Londra la 2 octombrie 1872. Phileas Fogg este un gentleman necăsătorit, care locuieşte la numarul 7 Savile Row din Burlin...
-
Cartea descrie aventurile unui grup foarte variat pe parcursul căutării căpitanului Harry Grant, de pe nava Britannia . Găsind în pântecel...
-
Romanul debuteaza cu prezentarea personajului Dona St. Columb, o femeie din inalta societate a Londrei. Ea ia decizia de a se retrage impr...
-
"Era o noapte minunată, o noapte cum numai în tinereţe pot fi nopţile" "Sunt un visător; trăiesc atât de puţin în realitate ş...
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu