elefant.ro

Postare prezentată

Invitatie la vals - Citate

"Nu mai am putere sa vreau." "Se sinucide cineva ajuns în vîrful piramidei sociale dupa ce a gasit cheia care descuie usa t...

19 iunie 2009

Rosu si negru - Citate

"Urâţenia face impresie puternică asupra unui suflet născut să iubească ceea ce este frumos." "A gândi înseamnă a suferi."

"Curăţia sufletească, lipsa oricărui simţământ de ură prelungesc, fără doar şi poate, durata tinereţii."


"Nenorocirea slăbeşte inteligenţa."



"Dar adevăratele pasiuni sunt egoiste."


"Perversitate de femeie! Ce plăcere, ce instinct le împinge să ne înşele?"


"Cea mai mare nenorocire in inchisoare e ca nu poti sa-ti incui usa."


"Sufletul ranit naste margarit."


"A fi indurerat in fericire si fericit in suferinta- nu cunosc o mai frumoasa calitate morala."


"A visa, asta-i fericirea; a astepta,asta-i viata!"


"Prietenea inseamna a fi frate si sora, 2 suflete ce se ating fara sa se onfunde, 2 degete ale aceeasi, miini!"


"… un roman e ca o oglinda purtata de-a lungul unui drum batut de multa lume. El va rasfrange in ochi cand seninul cerului albastru, cand noroiul mocirlelor din cale."


"Dumnezeul creştinilor e un tiran şi, ca atare, îmbibat de idei de răzbunare; Biblia lui nu vorbeşte decât despre pedepse fioroase."


"Am citit undeva că apropierea morţii te face nepăsător; dar este groaznic să simţi că eşti un nerecunoscător şi că nu te poţi schimba."


"Călătorul care a urcat povârnişul unui munte se aşează pe creastă şi odihna îi place nespus de mult. Ar fi el însă fericit dacă l-ai sili să se odihnească întruna?"

"Dar dacă gust din plăcerea aceasta cu atâta prudenţă şi luare-aminte, ea nu va mai fi o plăcere pentru mine."

"Ţi se pare că un om are merite? Pune-i piedici la tot ce năzuieşte, la tot ce face. Dacă meritul lui e real, va şti să înfrângă sau să ocolească piedicile."


"Deosebirea dă naştere la ură."


"A asculta înseamnă a te supune."


"Fără egalitate nu se poate iubi."


"Iubirea creează egalităţi şi nu le caută."


"Obârşia nobilă înlătură tăria de caracter."


"Nu te poţi sprijini decât pe ceea ce rezistă."


"Fericirea lui avea câteodată înfăţişarea crimei."


"Trebuie să recunoşti că bărbaţii sunt prea aspri."


"Se simţea ispitit să înţeleagă, dar nu îndrăznea."


"Dragostea te-a luminat şi te-a orbit în acelaşi timp."

"Fiindcă iubirea îi era întunecată, i se trezi virtutea."


"Şlefuind diamantul, giuvaergiul i-a răpit câteva din sclipirile sale cele mai vii."


"Cine ar fi crezut că o să-mi placă să lăcrimez! Că-l voi iubi pe cel ce îmi va dovedi că nu sunt decât un prost!"


"Plictiseala vieţii conjugale duce cu siguranţă la pieirea dragostei, atunci când dragostea a existat dinaintea nunţii."


"...in provincie, faptele nesocotie sunt multe la numar; senzatiile sunt atat de rare incat trebuie simtite pana la ultima picatura."


"Când se fac crime, trebuiesc măcar făcute cu plăcere: atâta au bun în ele şi nu le poţi justifica cât de cât, decât motivându-le astfel."


"Un drum e oare mai puţin frumos fiindcă sunt spini în tufişurile de pe margini? Călătorul trece mai departe şi lasă spinii urâcioşi să rebegească în drum."


"Atât de mare este efectul graţiei desăvârşite, atunci când e firească unei femei şi mai ales când fiinţa pe care o împodobeşte nu se gândeşte dinadins să fie graţioasă."


"Pentru firile îndrăzneţe şi mândre, nu e decât un pas de la mânia împotriva propriei lor fiinţe, până la mânia împotriva celorlalţi; iar pornirile furiei le sunt în acest caz nespus de plăcute."


"Starea aceea de uimire şi de tulburare, plină de nelinişte, care te cuprinde după ce ai obţinut un lucru multă vreme râvnit: inima, obişnuită să dorească, nu mai are ce dori, şi totuşi nici amintiri n-are încă."


"Dragostea pornită din cap este, fără dar şi poate, mai plină de înţelepciune decât cea izvorâtă din inimă, dar n-are decât clipe de înflăcărare; ea se cunoaşte prea bine, se cercetează neîncetat; în loc să zăpăcească mintea, e clădită numai pe raţiune."

"O cadana dintr-un harem, la urma urmelor poate sa`si indrageasca sultanul; el e atotputernic si ea n`are nicio nadejde ca`i va putea inlatura autoritatea prin cine stie ce mijloace rafinate. Razbunarea stapanului e cumplita, sangeroasa, dar ostaseasca, marinimoasa; o lovitura de pumnal pune capat la toate. Un sot insa, in veacul XIX-lea, isi ucide nevasta cu ajutorul dispretului public, inchizandu`i toate usile saloanelor."

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cele mai populare postari din ultima saptamana...