elefant.ro

Postare prezentată

Invitatie la vals - Citate

"Nu mai am putere sa vreau." "Se sinucide cineva ajuns în vîrful piramidei sociale dupa ce a gasit cheia care descuie usa t...

31 decembrie 2019

Recomandari de la A la Z

Autorii de la A la Z preferati de mine:

Atwood
Brown
Calvino
Dumas
Eliade
Fowles
Goethe
Hugo
Ishiguro
J - Joyce -necitit
King
London
Mahfuz
Niculcea
Orwell
Petrescu
Rebreanu
Q - Quick - necitit
Suskind
Șestov
Tolkien
Ț - neidentificat
Umberto
Vogel
Wilde
Yalom
Zola

Top 10 carti citite in anul curent

Am observat genul asta de postari si materiale pe alte bloguri si video bloguri asa ca m-am gandit sa va fac si voua, cititorilor acestui blog un top 10 al cartilor citite de mine anul acesta.

Sfarsit de Decembrie - Provocari

 La inceputul anului imi propuneam 10 provocari pe anul acesta (vezi provocarile).

30 decembrie 2019

Postare anuala - top 100 the telegraph

Pentru ca am dat de acest top 100 facut de publicatia britanica The Telegraph, mi-am propus ca pe urmatorii 10 ani de acum incolo sa reusesc sa o citesc, asa ca anual voi veni cu lista cartilor din acest top updatata cu verde pentru cartile deja citite de mine.

29 decembrie 2019

Lista cartilor citite pana la zi impartita pe tari

De doi ani mi-am propus sa tin o lista updata a cartilor citite categorisite pe nationalitatea autorilor.
Asta m-a ajutat ca in ultimii doi ani sa descopar noi tari si noi autori.

25 decembrie 2019

Lista autori de Nobel

M-am gandit sa fac o lista cu scriitorii care au castigat premiul Nobel pentru literatura pentru ca am citit o mica, foarte mica parte din ei si mi s-au parut foarte interesanti.

15 noiembrie 2019

Catalin Negru

Are 34 de ani (nascut in 1986), locuieste în Timişoara, fiind originar din Lugoj, judeţul Timiş. A terminat Facultatea de Filosofie din cadrul Universităţii de Vest din Timişoara şi Facultatea de Drept din cadrul Universităţii Europene Drăgan din Lugoj.

15 octombrie 2019

5 scriitori contemporani romani pe care ii recomand

Iata o lista cu 5 scriitori contemporani romani pe care ii recomand:
1) Cristian Niculcea
2) Marian Godina
3) Horatiu Malaele
4) Oliviu Crasnic
5) Traian Berbeceanu

3 octombrie 2019

Elena Ferrante

Elena Ferrante este psedonimul unei romanciere italiene. Cartile lui Ferrente, publicate original in italiana, s-au tradus in multe limbi. Seria Napolitana de patru volume este cea mai cunoscuta opera a sa.

2 octombrie 2019

Prietena mea geniala - Citate

"Mulțumesc, dar la un anumit moment, școlile se termină. 
Nu pentru tine: tu ești prietena mea genială, trebuie să devii cea mai bună dintre toți, bărbați și femei. "

15 septembrie 2019

10 scriitori contemporani straini

Iata o lista cu 10 scriitori contemporani straini pe care ii recomand:
1) Patrick Suskind
2) Eric Emmanuel Schmitt
3) Parinoush Saniee

9 septembrie 2019

Orhan Pamuk

Ferit Orhan Pamuk (n. 7 iunie 1952, Istanbul, Turcia) este un scriitor turc.

4 septembrie 2019

24h/weekend Maraton

Mi-am propus un alt maraton de lectura. Acesta s-a desfasurat timp de 24 h pe timpul weekendului, sau cel putin acesta era telul lui.
Ideea maratonului este de a citi timp de 24 de ore incepand de vineri seara dupa serviciu, pana dumnica seara/luni dimineata inainte de serviciu.

3 septembrie 2019

Pustiul celui de-al nouălea cer - Citate

"In cinematica intelegerii, limpezimea e o calitate aparent clara, uneori evadeaza din opacitate si capata nuante translucide."

1 septembrie 2019

Pustiul celui de-al nouălea cer - In cateva cuvinte

"O misiune de recuperare a unei jurnaliste britanice se irosește în Podișul Mesopotamiei. Dispariția ar putea avea legătură cu presupusa existență în zonă a unor forțe spirituale, zvon colportat de către un bulversat personaj de naționalitate română."

30 august 2019

Pustiul celui de-al nouălea cer - Impresii

Despre cartea lui Cristian Niculcea imi e destul de greu sa vorbesc, asta pentru ca nu pot sa fiu 100% obiectiva in privinta ei, datorita faptului ca il indragesc si urmaresc pe acest autor inca de la debutul lui literar.

29 august 2019

Gheorghe Iacomi

S-a născut pe 19 aprilie 1914 la Piatra Neamţ, unde a urmat şcoala primară si Liceul Petru Rareş. Rămas orfan de tată la 18 ani, până la terminarea liceului a stat mai mult pe lînga biserică, iar preotul Iorgu Vasiliu credea ca va imbrăca haina preotească.

27 august 2019

Ceahlăul: ghid turistic - Rezumat

Muntele Ceahlău este primul masiv din România care a intrat în literatură şi sigurul care are o zi dedicată lui.

26 august 2019

Ceahlăul: ghid turistic - In cateva cuvinte

"Ghid turistic al muntelui Ceahlău, cuprinzând trasee turistice, hărți și date despre obiectivele de interes."

25 august 2019

Ceahlăul: ghid turistic - Impresii

Este cel mai bun ghid turistic pe care l-am citit. Asta se datoreaza poate si faptului ca e singurul pe care l-am citit pana acum.

24 august 2019

Urmatoarele carti "de citit"

1. Swann (In cautarea timpului pierdut #1) - Marcel Proust
2. Winnetou #1 - Karl May
3. Ulise - James Joyce

23 august 2019

Tatăl celuilalt copil - Citate

"Ce prostuță e mama! spunea Asi. El nu e tatăl nostru, e tatăl lui Arash. Ea chiar nu știe că toți copiii buni, sănătoși, frumoși și deștepți sunt ai taților, pe când copiii proști, urâți, bolnavi și muți sunt ai mamelor?"

21 august 2019

Tatăl celuilalt copil - Rezumat

Shahab este un copil aparent cu probleme. Refuză să vorbească, se poartă ciudat, este închis în el și are o viață interioară bogată cu doi prieteni imaginari – Asi și Babi. Cu ei vorbește, ei îi spun ce să facă. Shahab e altfel și contrazice așteptările părinților lui, în special ale tatălui.

3/9 Maraton

Astazi va voi vorbi despre maratonul 3/9 pe care mi-am propus sa-l fac saptamana trecuta de Luni, 12 august, pana ieri - Marti, 20 August.

19 august 2019

Tatăl celuilalt copil - In cateva cuvinte

"Aniversarea a douazeci de ani ii ofera lui Shahab prilejul unei introspectii asupra copilariei sale, marcata de conflictele provocate in familie de refuzul lui de a vorbi si de relatia tensionata cu parintele sau."

17 august 2019

Tatăl celuilalt copil - Impresii

Este o carte care m-a impresionat foarte mult. M-am regasit oarecum, nu prin perspectiva faptului ca oarecum si eu am fost un copil care s-a dezvoltat mai greu

8 august 2019

Salman Rushdie

Salman Rushdie (nume original: Ahmed Salman Rushdie, n. 19 iunie 1947, la Bombay India) este un scriitor și un eseist din Regatul Unit de descendență indiană, cunoscut mai ales pentru Versetele satanice, scriere considerată blasfematoare la adresa religiei islamice și care i-a adus condamnarea la moarte din partea ayatolahului Ruhollah Khomeini.

7 august 2019

Surisul Jaguarului - Citate

"Orice poate fi cumparat poate fi vandut apoi mai scump."

1000/7 Maraton

Astazi va voi vorbi despre maratonul 1000/7 pe care mi-am propus sa-l fac saptamana trecuta de Marti, 30 iulie, pana ieri - Marti, 6 August.

6 august 2019

Surisul Jaguarului - Rezumat

”Surâsul jaguarului” este prima carte de non-ficțiune a lui Rushdie, o carte de reportaj apărută inițial în 1987, ce descrie călătoria autorului-jurnalist în Nicaragua, în iulie 1986, pe când această țară se afla în vâltoarea unor transformări istorice, care erau urmărite și chiar declanșate de marile puteri ale lumii.

5 august 2019

Surisul Jaguarului - In cateva cuvinte

"Deşi nu are temperament de reporter, Rushdie străbate ţara cu o tenacitate de jurnalist, vizitînd chiar şi spitale pline de tineri răniţi în luptele împotriva rebelilor Contra."

4 august 2019

Surisul Jaguarului - Impresii

Am cumparat cartea acum un an, mai mult pentru coperta colorata si pentru ca voiam sa-l citesc pe controversatul autor al "Versetelor satanice".

3 august 2019

Robert Kiyosaki

Robert Toru Kiyosaki (n. 8 aprilie 1947, Hilo, SUA) este un investitor, om de afaceri și autor american de literatură motivațională. Kiyosaki este foarte cunoscut datorită seriei de cărți de educatie financiara Tată bogat, tată sărac.

2 august 2019

Scoala de afaceri - Citate

"Cea mai bună cale de a deveni bogat este să înveți singur și să îi înveți și pe alții cum să devină proprietarii unor afaceri... în loc să îi înveți să fie angajați loiali ce lucrează pentru cei bogați."

21 iulie 2019

Mama si sensul vietii - Citate

”Încercăm să trecem prin viață doi câte doi, însă fiecare trebuie să moară singur – nimeni poate să ne moară moartea împreună cu noi sau în locul nostru.”

11 iulie 2019

Joseph Heller

Joseph Heller s-a născut în 1923 în Brooklyn S.U.A. într-o familie de evrei săraci.

10 iulie 2019

Catch-22 - Citate

    "Specialitatea lui era alfalfa şi a făcut o treabă bună necultivând-o. Guvernul îl plătea bine pentru fiecare arbust pe care nu-l cultiva. Şi cu cât nu cultiva mai multă alfalfa cu atât mai mulţi bani îi dădea guvernul. Iar el a cheltuit fiecare bănuţ astfel câştigat cumpărând mai mult pământ pe care nu cultiva alfalfa."

8 iulie 2019

Catch-22 - In cateva cuvinte

"Spre finalul celui de-al Doilea Război Mondial, într-o fictivă bază militară americană din Italia, căpitanul Yossarian şi prietenii săi supravieţuiesc absurdităţilor de tot felul prin umor."

7 iulie 2019

Catch-22 - Impresii

Mi-a fost recomandata de un prieten (Cristian) acum mai bine de doi ani, cred. Dar nu stiu de ce am tot amanat sa o citesc. Am mai avut o tentativa acum cateva luni. In sfarsit acum cateva zile am terminat de citit.

6 iulie 2019

Urmatoarele carti "de citit"

1. Mama si sensul vietii - Irvin D. Yalom
2. Ma numesc Rosu - Orhan Pamuk
3. Pustiul celui de-al nouălea cer - Cristian Niculcea

5 iulie 2019

Horatiu Malaele

Valentin-Horațiu Mălăele (n. 31 iulie 1952, Târgu Jiu, România) este un actor, regizor, caricaturist și scriitor român. A absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” în 1975, clasa profesor Octavian Cotescu.

4 iulie 2019

Rataciri - Citate

"Copilaria... Cadoul pe care ni-l face Viata pentru ce vom avea de indurat."

"Nu cauta prietenia oamenilor cinstiti!"

"Vei suferi de singuratate."

2 iulie 2019

Rataciri - In cateva cuvinte

"Cititorul va fi plăcut surprins să constate că autorul nu este deloc un rătăcit pe tărâmul literaturii."

1 iulie 2019

Rataciri - Impresii

Am vazut de curand un interviu de-al actorului Horatiu Malaele pe internet si mi-a atras atentia persoana lui asa ca am inceput sa caut carti scrise de el.

29 iunie 2019

Luminile din septembrie - Rezumat

Intr-un orasel de coasta al Normandiei, unde zvonurile umbla in voie si brutaria tine loc de ziar local, pina si copiii cunosc povestea luminilor ce plutesc pe ape, linga tarm, in zilele lui septembrie. Irene, adolescenta venita de la Paris, o afla si ea repede, dar are si cumplita ocazie de a vedea si de a simti cum povestea e adevarata.

28 iunie 2019

Luminile din septembrie - In cateva cuvinte

"Golful albastru. O frumoasă poveste de dragoste adolescentină dintre Irene şi Ismael. Un misterios fabricant de jucării care nu sunt ceea ce par a fi. Luminile de la ţărm. Doppelganger. O umbră ce se ascunde în pădurea Cravenmoore."

27 iunie 2019

Luminile din septembrie - Impresii

Am imprumutat aceasta carte de la Bookster fara sa stiu nimic despre ea, ci datorita autorului care este exceptional dupa parerea mea.

26 iunie 2019

Oul - Citate

“Now it’s time for you to move on to your next life.”

24 iunie 2019

Oul - In cateva cuvinte

"Cum ar fi daca ar fi sa ne incarnam in altceva? Cum ar fi sa te incarnezi in persoana de langa tine? Cum ar fi sa te reincarnezi in natura care te inconjoara? Cum ar fi sa te incarnezi in strabunicii tai? Cam despre asta este aceasta carte!"

23 iunie 2019

Oul - Impresii

Este o scurta povestioara scrisa de autorul romanului ecranizat si foarte cunoscut: Martianul.

22 iunie 2019

Mark Manson

Mark Manson (nascut Martie 9, 1984) este un autor american, blogger si antreprenor. Ate autorul site-ului MarkManson.net si a scris trei carti:Everything Is F*cked: A Book About Hope, The Subtle Art of Not Giving a F*ck: A Counterintuitive Approach to Living a Good Life, si Models: Attract Women through Honesty. Este de asemenea CEO si fondator al Infinity Squared Media LLC.

20 iunie 2019

Arta subtilă a nepăsării. O metodă nonconformistă pentru o viață mai bună - Rezumat

Susținându-și afirmațiile cu cercetări academice și anecdote bine plasate, Manson argumentează că pentru a avea o viață mai bună trebuie să știm nu cum să transformăm lămâile în limonadă, ci cum să le tolerăm mai bine.

19 iunie 2019

Arta subtilă a nepăsării. O metodă nonconformistă pentru o viață mai bună - In cateva cuvinte

"În acest ghid revoluționar, definitoriu pentru o întreagă generație, autorul ne învață că, pentru a fi fericiți, trebuie să renunțăm la a fi „pozitivi" mereu și trebuie, în schimb, să ne perfecționăm în învingerea obstacolelor. "

18 iunie 2019

Arta subtilă a nepăsării. O metodă nonconformistă pentru o viață mai bună - Impresii

Este o carte de dezvoltare personala pe care mi-a recomandat-o prietenul meu, Dani. Treceam printr-o perioada stresanta si mi-a cautat pe bookster carti care mi s-ar potrivi si care m-ar ajuta sa depasesc momentul.

17 iunie 2019

Insomnii - Citate

"Vrei să mă cunoşti? Atunci nu-mi privi insistent chipul şi nu-mi pune etichete definitive după ce m-ai ascultat rostind doar câteva cuvinte."

"M-am încăpăţânat să mă cuibăresc în suflete neprimitoare şi reci, pe care le credeam palate frumoase şi m-am trezit captivă în nişte peşteri goale..."

"Cele mai frumoase locuri prin care am umblat au fost sufletele oamenilor pe care i-am iubit."

14 iunie 2019

Urmatoarele carti "de citit"

1. Catch-22 - Joseph Heller
2. Luminile din septembrie - Carlos Ruiz Zafon
3. Rataciri - Horatiu Malaele

13 iunie 2019

Arthur Schopenhauer

Arthur Schopenhauer (n. 22 februarie 1788, Danzig - d. 21 septembrie 1860, Frankfurt am Main) a fost un filozof german, cunoscut - mai ales - prin teoria sa asupra primatului „voinței” în sfera reprezentării lumii și în comportamentul uman.

Am atins pragul de 1000 de postari!


12 iunie 2019

Arta de a avea întotdeauna dreptate - Citate

"De îndată ce observăm că adversarul ne este superior şi nu ni se va putea da dreptate, va trebui să luăm disputa la modul personal, să proferăm injurii, să ne purtăm ca nişte neciopliţi. A lua o discuţie la modul personal înseamnă să nu te mai preocupe obiectul disputei - care s-a dovedit a fi oricum o cauză pierdută -, ci să te legi doar de adversar, să-l ataci la persoană într-un fel sau altul."

La multi ani, Sheherezada!!!

11 iunie 2019

Arta de a avea întotdeauna dreptate - Rezumat

Arta de a avea întotdeauna dreptate, a lui Arthur Schopenhauer este o carte deosebit de savuroasă dar și de valoroasă, care vorbește pe înțelesul tuturor despre dialectica eristică (arta de a vorbi în contradictoriu). 

10 iunie 2019

Arta de a avea întotdeauna dreptate - In cateva cuvinte

"Cum să-ți anihilezi fără replică adversarul și să ieși triumfător din orice dispută intelectuală."

9 iunie 2019

Arta de a avea întotdeauna dreptate - Impresii

Mi-a placut foarte mult tratatul desi recunosc ca e destul de greu de urmarit si de inteles tot ce este acolo. Am citit si biografia autorului. Se zice ca este scriitorul/omul de stiinta sau ce a fost el, care avea cel mai dezvoltat vocabular.

31 mai 2019

19 mai 2019

W.G. Sebald

Winfried Georg Sebald (n. 18 mai 1944, Wertach, Germania – d. 14 decembrie 2001, Norfolk, Regatul Unit), cunoscut ca W. G. Sebald sau Max Sebald, a fost un scriitor și cercetător literar german.

17 mai 2019

Austerlitz - Citate


“It seems to me then as if all the moments of our life occupy the same space, as if future events already existed and were only waiting for us to find our way to them at last, just as when we have accepted an invitation we duly arrive in a certain house at a given time.”

15 mai 2019

Austerlitz - Rezumat

Romanul lui Sebald, considerat capodopera autorului german (care a decedat în anul lansării romanului său de vârf – 2001) n-are nimic de-a face cu Napoleon, Austerlitz fiind de fapt numele unui bărbat.

13 mai 2019

Austerlitz - In cateva cuvinte

"Pentru a-si scapa fiul de persecutiile antisemite, o familie de evrei din Praga decide sa-l trimita la inceputul celui de-al Doilea Razboi Mondial in Anglia, la o varsta atat de mica, incat baiatul – care va fi adoptat de familia unui pastor calvinist din Tara Galilor – nu-si va putea aminti si intelege mai tarziu propriul trecut. "

11 mai 2019

Austerlitz - Impresii

Stilul cu care scrie Sebal nu e unul chiar usor de citit, dar este deosebit si dupa parerea mea si nu numai merita un premiu Nobel.

5 mai 2019

Origini - Citate

"Uneori, adevărul e mai bizar chiar decât ficţiunea."

3 mai 2019

Origini - Rezumat

24 de ore de suspans, urmăriri, descoperiri șocante, intrigă, secrete și puțin romantism. Asta găsim în ultimul roman semnat Dan Brown. Dacă sunteti fanii profesorului Langdon, cu siguranță vă va plăcea această carte, căci profesorul Langdon nu se dezminte, ci dimpotrivă, parcă Dan Brown l-a făcut mai șarmant, mai veridic și amuzant.

1 mai 2019

Origini - In cateva cuvinte

"Seara meticulos pregatita se transforma insa in haos, iar pretioasa descoperire a lui Kirsch risca sa fie pierduta pentru totdeauna. Langdon, insotit de eleganta directoare a muzeului, Ambra Vidal, este nevoit sa zboare la Barcelona pentru a localiza parola de decriptare a descoperirii lui Kirsch."

28 aprilie 2019

Origini - Impresii

Am asteptat a citesc acesta carte vreo 3 ani. O vazusem pe rafturile editurii Carturesti din Timisoara, dar m-am abtinut sa o cumpar. M-a ajutat pretul foarte ridicat sa iau decizia de a nu o cumpara.

7 aprilie 2019

Stephen King

Stephen Edwin King (n. 21 septembrie 1947) este un autor american celebru prin romanele sale horror, acestea fiind ecranizate aproape în totalitate pe micul sau marele ecran. A scris câteva lucrări sub pseudonimul Richard Bachman.

3 aprilie 2019

Pistolarul - Rezumat

Cartea începe direct: eroul, pistolarul Roland, ultimul de felul său, traversează un deşert, fiind pe urmele Omului în Negru. Ținutul unde se desfăşoară acțiunea se numeşte Lumea de Mijloc şi pare desprins din filmele western (nu degeaba personajul principal poartă pistoale la brâu), este populat de demoni, mutanţi şi animale ciudate, în timp ce majoritatea oamenilor se refugiază în orăşele prăfuite. Inițial nu ştim motivul pentru care Roland e pe urmele Omului în Negru, nu ştim nici măcar de cât timp durează urmărirea.

1 aprilie 2019

Pistolarul - Doar in cateva cuvinte

„Seria Turnul intunecat, in care povestea se desfasoara intr-o stranie lume paralela, cu o imagistica hipnotica si personaje de neuitat, ramane cea mai vizionara creatie a lui King, amestec magic de science fiction, fantasy si horror, care ii incununeaza intreaga opera.”

9 martie 2019

Cea mai frumoasa carte din lume - Citate

"Dragostea scapa logicii, caci nu apartine nici ratiunii, nici dovezilor, nici adevarului: este o alegere personala."

“Nu contează că apreciază totul sau că nu apreciază nimic, el îşi îndeplineşte rolul.”

8 martie 2019

Cea mai frumoasa carte din lume - Rezumat

Tema centrala a cartii “Cea mai frumoasa carte din lume”, nu este alta decat dragostea… Eric Emmanuel Schmitt ne ofera opt povesti moderne de iubire, povesti despre femei si alegerile pe care acestea le fac si care schimba in bine sau mai putin bine viata lor sau a celor din jurul lor.

7 martie 2019

Cea mai frumoasa carte din lume - In cateva cuvinte

"Desi titlul face o promisiune destul de indrazneata, aceasta carte nu ofera nicio lectie, dar iti lasa o amintire in suflet. Este, precum ii spune numele, o carte frumoasa, cu 8 povesti de iubire."

6 martie 2019

Cea mai frumoasa carte din lume - Impresii

Nu este poate cea mai frumoasa carte din lume asa cum zice titlu, dar cu siguranta este una dintre cele mai emotionante. Stilul lui Eric-Emmanuel Schmitt este unul miscator, care probabil ca face si cea mai neinduplecata inima sa se topeasca.

5 martie 2019

Urmatoarele carti "de citit"

1. Cea mai frumoasa carte din lume - Eric Emmanuel Schmitt
2. Pe drum - Jack Kerouac
3. Austerlitz- W. G. Sebald

21 februarie 2019

Un bilet pentru Paris - Impresii

Recunosc ca nu m-a impresionat prea tare aceasta carte, desi aveam asteptari mari de la aceasta autoare.

25 ianuarie 2019

Arta simplitatii - Citate

"Ne trebuie foarte puţin pentru a trăi, dar destul de mult pentru a trăi bine."

24 ianuarie 2019

Arta simplitatii - Rezumat

Vă spune ceva arta simplităţii? Ca atâtea alte metode de a alege un stil de viaţă – de care sunt pline cărţile de self help în ziua de azi –, şi aceasta e una posibilă. Într-o lume a hiperconsumului, opţiunea pentru simplitate – sau pentru „dietetică” este esenţială. Să înlături surplusul, să te fixezi pe elementele bazice, esenţiale echivalează şi cu un soi de purificare.

23 ianuarie 2019

Arta simplitatii - In cateva cuvinte

"Dominique Loreau va propune o subtila alianta a eticii cu estetica, inspirata din filosofiile orientale, o apologie a simplitatii, care nu inseamna, in ruptul capului, simplificare."

22 ianuarie 2019

Arta simplitatii - Impresii

Desi este a doua carte pe care o rezum aici, este prima pe care am citit-o scrisa de Dominique Loreau.

21 ianuarie 2019

Arta frugalitatii si a voluptatii - Citate

„Când depășim măsura, cea mai mare plăcere devine cea mai mare neplăcere!“ - SENECA

„Şampanie... Eu beau când sunt fericită și când sunt tristă. Uneori beau când sunt singură. Când sunt în societate, o consider obligatorie. Cochetez cu ea când nu mi-e foame și beau până mi se face. Altfel, nu beau deloc – decât dacă mi-e sete.“ - LILY BOLLINGER

20 ianuarie 2019

Arta frugalitatii si a voluptatii - Rezumat

Deşi poate părea contradictorie în termenii săi, noua carte semnată Dominique Loreau, Arta frugalităţii şi a voluptăţii, este un omagiu adus vieţii bune şi bine trăite.

19 ianuarie 2019

Arta frugalitatii si a voluptatii - In cateva cuvinte

"Consumerism și cumpătare, răsfăț și abținere, trup și spirit, plăcere și abandon, abundență și grație și rafinament.Pe scurt, echilibru, respect de sine și fericire."

18 ianuarie 2019

Arta frugalitatii si a voluptatii - Impresii

Este a treia carte pe care o citesc a autoarei Dominique Loreau. Cred ca e posibil ca ea sa fie autorul studiat in amanunt anul acesta de mine (pentru mai multe detalii vezi lista de Provocari pe 2019)..

17 ianuarie 2019

Dominique Loreau

Dominique Loreau este o eseistă franceză care trăiește de la sfârșitul anilor 1970 în Japonia, unde oferă seminare pentru cei care doresc să-și simplifice viața. A devenit faimoasă datorită cărții sale "Arta simplității", publicată în 2005.
 

14 ianuarie 2019

Arta de a pune lucrurile la locul lor - In cateva cuvinte

"Intr-un univers in care vrem sa cucerim totul, de parca am si avea timp sa stapanim totul, pe care ne straduim sa-l umplem cu cat mai multe dorinte inventate, a avea si a consuma au inceput sa insemne a trai."

13 ianuarie 2019

Arta de a pune lucrurile la locul lor - Impresii

O carte frumoasa, despre cum sa-ti pui oridine in viata, si in lucruri pentru a avea liniste sufleteasca.

11 ianuarie 2019

Italo Calvino

Italo Calvino (n. 15 octombrie 1923, Havana, Cuba – d. 19 septembrie 1985 Siena) a fost un ziarist si scriitor italian, printre cei mai apreciati romancieri ai secolului XX.

10 ianuarie 2019

Dacă într-o noapte de iarnă un călător - Citate

"Munca noastră depinde de sensibilitatea subiectului de care dispunem pentru probele de control; în plus, trebuie să fie o persoană rezistentă ca vedere şi nervi, ca s-o putem supune lecturii neîntrerupte de romane şi variante de romane produse de sistemul electronic."

9 ianuarie 2019

Dacă într-o noapte de iarnă un călător - rezumat

Dacă într-o noapte de iarnă un călător (în italiană: Se una notte d'inverno un viaggiatore) este un roman de Italo Calvino publicat în 1979.

8 ianuarie 2019

Dacă într-o noapte de iarnă un călător

"Dacă într-o noapte de iarnă un călător este un experiment postmodern în care Italo Calvino îşi desfăşoară toate forţele dând la iveală nu unul, ci zece începuturi de roman, fiecare cu un alt subiect, alte personaje şi un stil cu totul diferit de precedentul. Singurul fir narativ comun este povestea de dragoste dintre Cititor şi Cititoare, care se străduiesc să dezlege iţele curioasei întâmplări care face ca niciunul dintre romanele începute să nu aibă sfârşit."

7 ianuarie 2019

Dacă într-o noapte de iarnă un călător - Impresii

Recunosc ca nu m-a cucerit de la inceput aceasta carte, chiar ma gandeam sa renunt sa o mai citesc la un moment dat. La un moment dat incepuse sa ma enerveze faptul ca incepea o poveste noua captivanta care pur si simplu se termina pentru a da curs unui alt inceput de poveste.

1 ianuarie 2019

Provocari 2019

Pentru ca anul trecut mi-a venit ideea cu provocarile si nu a fost tocmai rea mi-am propus si pentru anul acesta 10 provocari mai noi sau mai vechi (inspirate din cele de anul trecut) dar la fel de stimulatoare.

Cele mai populare postari din ultima saptamana...